Ett populärt sökord

Hej alla underbara läsare och kunder!

I dagens inlägg ska vi lära oss mer om SEO, det vill säga att optimera sin hemsida för att synas hos olika sökmotorer. Den mest kända sökmotorn som finns på nätet är Google och väldigt många använder Google för att söka efter olika saker varje dag.

Google använder sig av algoritmer för att hitta de sajter som passar bäst in på de sökord som användare söker efter. Om man till exempel säljer laddboxar så vill man synas högt uppe på Google eller någon annan sökmotor när någon söker på laddbox.

SEO, optimering för sökmotorer, är konsten att se till att man syns högt upp på Google. Eller rankar högt, som vi i branschen säger. För att göra det behöver man visa för Google att ens hemsida är relevant och att andra också tycker det.

Men innan man gör det kan det vara en bra idé att se över vilka sökord man vill ranka högt på. Om man driver en firma i Örebro som säljer laddboxar är det kanske svårt att ranka etta på sökordet “laddbox” eftersom man då konkurrerar mot alla andra som vill ranka på det ordet i hela Sverige.

Riktar man däremot in sig på ett mer nischat sökord, till exempel laddbox närke eller örebro laddbox, så har man mycket större chans att ranka etta.

För att ranka bättre behöver man först och främst ha en tydlig hemsida med tydlig information om just laddboxar. Sedan kan det hjälpa mycket om man får andra sidor att länka till ens sida.

Detta kan man göra på flera sätt. Det absolut bästa sättet är om andra människor tycker att din sida är bra och hjälpsam och själva länkar till den.

Man kan också gå in på hemsidans inställningar och lägga till beskrivningar och taggar som gör att Google har lättare att hitta din hemsida.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *